Η Τήνος

Η Τήνος

Η Τήνος

Η Τήνος

Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου και από τα μεγαλύτερα των Κυκλάδων.Βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, τη Σύρο,ανάμεσα στην Άνδρο και στη Μύκονο. Κατοικείται σχεδόν σε όλη της την έκταση σχεδόν από 8.500 κατοίκους και αποτελείται περίπου από 64 χωριά.

Η πρόσβαση στην Τήνο

Η πρόσβαση στο νησί της Τήνου εξυπηρετείται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση από τα μεγάλα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά καθώς από τα κοντινά νησιά. Καθημερινά εκτελούνται πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την Τήνο και η διαδρομή από το λιμάνι της Ραφήνας με το συμβατικό πλοίο διαρκεί περίπου 3,5 ώρες ή μόλις 2 ώρες με κάποιο ταχύπλοο.

Τήνος Ακτοπλοϊκά

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Τήνο μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου ή στα ταξιδιωτικά πρακτορεία στα λιμάνια. Το κεντρικό λιμάνι της Τήνου βρίσκεται στη θέση «Παλλάδα» δίπλα στον σταθμό των τοπικών λεωφορείων της Τήνου (ΚΤΕΛ ΤΗΝΟΥ) απ όπου ξεκινούν δρομολόγια προς όλα τα χωριά. Το δεύτερο λιμάνι βρίσκεται μέσα στη Χώρα της Τήνου και χρησιμοποιείται σε έκτακτες και δύσκολες καιρικές συνθήκες θυελλωδών ανέμων για την ασφαλέστερη προσέγγιση των πλοίων.

Διακοπές στην Τήνο

Θεωρείται το «θρησκευτικό» νησί των Κυκλάδων με σημείο κατατεθέν τον ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στη Χώρα. Η Τήνος βέβαια δεν είναι μόνο θρησκευτικός προορισμός αλλά και διάσημο νησί καλοκαιρινών διακοπών. Καταπληκτικές οργανωμένες παραλίες με βότσαλο ή κυματιστή άμμο κατά μήκος της ακτογραμμής περιμένουν να χαλαρώσουν τους επισκέπτες τα καλοκαίρια.

Τήνος Αξιοθέατα

Ιδιαίτερα αξιοθέατα στη Χώρα και στους «κεντητούς» κατάλευκους παραδοσιακούς οικισμούς της ξεναγούν τους ταξιδιώτες στην ιστορία και την παράδοση του νησιού.

Περιστεριώνες της Τήνου

Όπου και να διαβείς αντικρίζεις διάσπαρτους τους περιστεριώνες της Τήνου, οι οποίοι αποτελούν μοναδικά «αρχιτεκτονικά θαύματα», ή τα γραφικά άσπρα ξωκλήσια με τους γαλάζιους ή τους χρυσούς τρούλους.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο

Η τέχνη του μαρμάρου αποτέλεσε για τους τηνιακούς πηγή έμπνευσης και βιοπορισμού και δημιούργησε σπουδαία παράδοση γύρω από την μαρμαρογλυπτική. Σήμερα ζωντανό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου του περασμένου αιώνα είναι το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου.

Το «σεληνικό» χωριό Βώλαξ στην Τήνο

Το «σεληνικό» χωριό Βωλάξ κάτω από μεγάλους ογκόλιθους, απ όπου πήρε και το όνομα του, είναι μόνο του ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και ιδανική επιλογή για απογευματινούς περιπάτους. Γραφικό καθολικοχώρι, σε εκπλήσσει ευχάριστα καθώς περπατάς στα σοκάκια του, με τις ολάνθιστες αυλές του και τις επιγραφές στίχων από τα ποιήματα διάσημων ελλήνων ποιητών σε παλιές πόρτες και παράθυρα.

Πεζοπορία στην Τήνο

Ένας ενδιαφέρον τρόπος εξερεύνησης του νησιού είναι τα σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας της Τήνου 150χλμ περίπου που διασχίζουν τα χωριά και μεταφέρουν τους περιηγητές σε άγνωστες πτυχές της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης.

Το Κάστρο του Εξώμβουργου

​​​​​​Ξεχωριστή θέση στο νησί κατέχει το κάστρο του Εξώμβουργου σε υψόμετρο 650 μέτρων με καταπληκτική θέα προς την Τήνο, τη Δήλο, τη Νάξο κλπ. Στους πρόποδες του κάστρου αναπτύσσεται ο αρχαίος, ιστορικός Ορθόδοξος ναός της Ζωοδόχου Πηγής (Ελεούσας) και το Καθολικό συγκρότημα αφιερωμένο στην Ιερά Καρδία του Ιησού ενώ στην κορυφή δεσπόζει ένας μεγάλος φωτισμένος σταυρός.

Γράψτε ένα Σχόλιο